Tortugues de Florida i similars

La tortuga de Florida (Trachemys scripta), és un rèptil que es ven molt popularment com a “mascota” exòtica. Quan es cansen d’ella és abandonada i per això és habitual i recurrent a les basses i els estanys dels parcs, on fins i tot es reprodueix. Com hem explicat anteriorment això és un problema perquè desplacen i posen en perill les nostres espècies autòctones.

Recordem que poden viure fins a 30 anys per tant és una gran responsabilitat. Sí, són molt maques de petitones però creixen i s’ha de tenir bona cura d’elles.

Si ja tens una tortuga de Florida perquè en el seu moment no vas caure que no era ètic comprar un ésser viu, com li ha passat a molta gent (estem en una societat que fa coses que no estan bé per un mer interès econòmic o propi, i no interesa informar a la gent perquè som consumidors potencials i així se segueixen beneficiant, com sempre, els que més tenen -els quals no tenen cap ètica o moral vers els éssers vius incluent nosaltres mateixos-), si te’les van regalar (que tampoc està bé perquè són éssers vius no coses i perquè és una gran responsabilitat), o si vas adoptar alguna que van abandonar en un refugi, a continuació podràs trobar un document amb consells bàsics sobre com tenir cura d’ella.

Enllaç al document:  Tortugues de florida i similars

Tortuga de Florida:

tortuga-de-florida

La voraç tortuga mossegadora (Chelydra serpentina), originària d’Amèrica del Nord, ha estat trobada ocasionalment en diferents basses:

One_mean_Turtle_-_Snapping_Turtle,_Chelydra_serpentina_-_Flickr_-_GregTheBusker

Si us plau no comprem espècies exòtiques, no són una mera mercaderia, no és ètic i afecta al nostre ecosistema.