RAMADERIA INTENSIVA

La ramaderia intensiva és una forma de criar i engreixar els animals tancats sota unes condicions creades per l’home perquè el seu desenvolupament sigui el més ràpid i productiu possible.

L’animal no es busca l’aliment sinó que l’hi aporta l’home. El pinso està enriquit amb vitamines, greixos i estimulants perquè el seu desenvolupament sigui més gran en el menor temps possible. Un exemple és la soja, en contenir molta proteïna incrementa el desenvolupament de la carn. Un altre també molt conegut són les hormones de creixement.

Es produeixen també despeses veterinàries considerables, ja que a l’estar

en condicions que no són naturals (amb prou feines es mouen, falta d’aire fresc,  aliment natural,…) tenen malalties com la mastitis, problemes amb les peülles i infertilitat entre d’altres. Tot això els ocasiona un gran estrès i una salut bastant feble. És per això que se’ls sol donar antibiòtics com a prevenció.

Aquest tipus de ramaderia té com a principal objectiu l’eficiència econòmica sense importar el benestar animal pel que no és considerada una pràctica ètica. Els animals són tractats com objectes de consum.

A més és altament contaminant pels desfets que produeix.

AQUESTA ÉS LA QUE BÀSICAMENT CONSUMIM QUAN ANEM AL MERCAT.

ARA COMENCEN A HAVER OPCIONS MÉS ÈTIQUES PER AL CONSUMIDOR: LA RAMADERIA EXTENSIVA TRADICIONAL (ECOLÒGICA).

SÓN ÉSSERS VIUS NO PAS UNA MERA MERCADERIA, MIREM PEL SEU BENESTAR, SENTEN I PATEIXEN.

No facis als altres el que no vulguis per tu.

A més està demostrat que consumim massa carn en detriment de la nostra salut. Reduint el consum de carn, a més de ser més ètic, fas un favor al planeta i pots beneficiar la teva salut.