COLÒNIES de GATS

TOTS ELS GATS ESTERILITZATS DEL CARRER TENEN UNA MARCA A L’ORELLA PER IDENTIFICAR-LOS:

gat esterilitzat

La Vani un cop esterilitzada es recupera abans de tornar a la seva colònia.

                                       

Per una raó ètica, mentre hi hagin gats morint al carrer i les protectores estiguin plenes, l’esterilització hauria de ser obligatòria no només pels animals que viuen al carrer sinó pels que tenen una família humana. Per això creiem que aquesta intervenció hauria d’estar inclosa dins de la sanitat pública.

Tots els ajuntaments haurien de gestionar les colònies de gats a través de l’esterilització i en cas necessari, la seva reubicació en llocs més segurs per a ells.

Si no fos pels gats veurien més rates i tindríem més problemes de salut pública. Una convivència entre diferents espècies ben gestionada fa que tinguem un ecosistema més equilibrat i això ens ajuda a controlar malalties i ens porta benestar tant a les persones com a la resta dels animals.

Com sempre, hi ha una falta d’informació, sensibilització i respecte per la resta dels éssers vius. Els ajuntaments haurien de fer xerrades al veïnat ja que hi han molts problemes de convivència i molts animals acaben abandonats, maltractats, malats i morts al carrer.

Si els ajuntaments gestionessin bé aquesta problemàtica i es preocupessin per educar, conscienciar i informar correctament a la ciutadania, podríem evitar entre d’altres coses:

  • Que els veïns, per voler ajudar-los, els donin menjar cru o humit, ja que té un alt risc de contaminació, especialment amb la pujada de les temperatures. Ha de ser sempre pinso sec.
  • Que alguns veïns els posin verí al menjar o els maltractin.
  • Que les persones abandonin als seus gats pensant que al carrer s’espavilaran. Un gat que s’ha criat en una llar no sobreviurà al carrer. 
  • Que les persones deixin als seus gats sortir de casa sense estar esterilitzats ja que provoquen camades no desitjades.

ELS GATS DEL CARRER S’amaguen sota els cotxes perquè troben escalfor a l’hivern. Anem amb compte si us plau!

gat cotxe

Brut i amb ferida o problema dèrmic al coll.

El carrer és un gran perill:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Altres casos:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.


NORMATIVA A LA CIUTAT DE BARCELONA

Enllaç

Imatge de les diferents alimentadores de les colònies de gats dels districtes de muntanya, amb l’objectiu de limitar i evitar l’accés dels senglars al pinso per a gats a través de la col·locació d’arquetes (estructures de formigó) que dificultin l’accés:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s